rehabilitacija po kapi Can Be Fun For Anyone

Oskrba III a – za osebe z najzahtevnejšimi starostnimi in zdravstvenimi težavami, ki v celoti potrebujejo neposredno osebno pomoč, in sicer za osebe, ki potrebujejo neposredno osebno pomoč za opravljanje vseh osnovnih življenjskih potreb;

Uporabljeni piškotki Obvestilo o tem katere piškotke uporablja ta spletna stran si lahko ogledate na strani piškotki

če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba ali če je ugotovljeno, da je kdo posegal v izdelek brez našega pisnega dovoljenja

Dnevni Middle pomeni za te osebe method skrbi v domačem okolju, katerega temeljni cilj je usposobitev uporabnikov za samostojno življenje.

Na ta način spodbujate telo in možgane, da usposobi čim več mišic in funkcij, ki so bile prizadete. Ko je to obdobje mimo, lahko z rehabilitacijo mirno nadaljujemo: z vajami razvijamo mišično motoriko, vzdržljivosti, kondicijo itd. Posledično se bo vaše fizično stanje še naprej izboljševalo.

Postavljeni so pred veliko dilemo kdo in kje bi lahko nudil ustrezno oskrbo na domu njihovim staršem. Veliko družin si želi, da bi lahko sami skrbeli za svoje starše, vendar zaradi delovnih obveznosti in drugih omejitev časa, ni možno da bi ustrezno skrbeli za starejše na domu.

Pozor! Vsaka dodatna minuta povečuje možnosti za hude poškodbe možganov ter zmanjšuje možnost za preživetje. Prav tako pa je od tega, kako hitro oseba, ki jo je prizadela možganska kap, dobi pomoč, odvisno tudi to, kako uspešna bo rehabilitacija.

Rehabilitacija po možganski kapi je zelo usmerjena, hkrati pa se različna področja med seboj zelo povezujejo. Velikokrat se klienti obrnejo le na dobrega fizioterapevta, ki izvaja fizioterapijo na domu in jih vodi čez celoten proces.

Včasih kak predel možganov prevzame vlogo predela, ki je poškodovan, ali satisfaction do izboljšanj, ki jih še ni mogoče razložiti. Najbolje je, da rehabilitacija traja, vse dokler se vaše stanje še izboljšuje. To je v večini primerov več kot leto dni. Veliko klientov pa tudi po zaključku rehabilitacije še rehabilitacija po kapi sodeluje s svojim fizioterapevtom, da stanje kakršnega so dosegli, lažje ohranjajo.

Za spastičnost je značilno, da otežuje gibanje in jo spremlja močna napetost v mišicah, ki jo po navadi spremlja bolečina. Nastane kot posledica okvare osrednjega živčevja, pri čemer je prekinjena povezava med gibalnim centrom in hrbtenjačo. Prizadeti posameznik ima prav tako težave z motoriko, njegov vsakdan pa spremljajo nekontrolirani spazmi (pretirana mišična aktivnost). Spastičnost se lahko pojavi tudi zaradi hudih možganskih poškodb, cerebralne paralize ali many skleroze.

Ta spletna stran je nastala s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino te spletne strani je odgovoren izključno Zavod za oskrbo na domu Ljubljana in zanj v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca Programa norveškega finančnega mehanizma. Fb Twitter Google RSS

V Sloveniji je nujno čim prej organizirati fizioterapijo na domu, ki bo del javne zdravstvene mreže.

Application Nastanitvena stanovanjska podpora za brezdomne nudi dodatne nastanitvene kapacitete, v katerih živijo osebe, ki so dolgotrajno brez doma in potrebujejo pomoč, da si ob ustrezni strokovni podpori uredijo in izboljšajo pogoje svojega življenja, dosegajo cilje, ki si jih exact same zastavijo, ter se v čim večji meri delovno aktivirajo in bivalno osamosvojijo.

Vedno omogočeno Needed cookies are Certainly important for the web site to operate appropriately.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *